Concurs robotică/programare pentru elevi și studenți


Facultatea de Matematică și Informatică în colaborare cu Societatea Română pentru Astronomie Culturală (SRPAC) organizează în premieră la concursul de astronomie Ioan Curea un challenge de robotică și programare. Pasionații, elevi sau studenți pot participa în echipe de până la 4 persoane, rezolvând tema propusă de organizatori.

Mai multe detalii pe site-ul: https://sites.google.com/view/concursastroioancurea

Calendar:

15 aprilie – lansare challenge.
30 iunie – termen înscriere echipe.
15 septembrie – prototip robot cu senzori instalați și funcționali (sau simulare în Unity).
1 octombrie – termen limită pentru trimiterea filmulețelor demonstrative ale celor două scenarii. Pe baza lor se va realiza selecția echipelor care vor participa în finală la ediția doua a concursului de astronomie practică Ioan Curea. Jurații au dreptul de a cere clarificări asupra implementării robotului în această fază.
15 octombrie – selecția finaliștilor.
9 noiembrie – finala concursului de astronomie observațională Ioan Curea la Timișoara. Concurenții vor trebui să demonstreze funcționarea robotului / aplicației timp de 2 ore în diverse medii (lumină, întuneric) fără o sursă de alimentare în zonă (priză). Robotul care rezistă cel mai mult, implementează cele mai multe funcționalități și are timpul de reacție cel mai mare este desemnat câștigător.


ONIS 2019 - FMI Timișoara


In 12-14 aprilie 2019 am fost gazdele Olimpiadei Nationale de Informatica a Studentilor, ONIS 2019.
Au participat 37 echipe, iar studentii au avut de rezolvat 11 probleme in 5 ore.
Echipele UVT au obtinut rezultatele urmatoare:
CodeBreakers (Rochian Vlad-Mihai, Mafteiu-Scai Roxana, Beles Damian-Theodor)
Locul 2 cu 9 probleme rezolvate

Leustean (Botici Alexandru, Colca Robert, Simofi Robert)
6 probleme rezolvate

TD3 (Gatina Claudiu, Arambasa Vlad) si LilProg (Oanea Darius, Muthi Razvan, Babuc Diogen)
5 probleme rezolvate


Concursul ACM București


Felicitari echipei CodeBreakers constituita din studentii Damian Beles, Roxana Mafteiu-Scai si Vlad Rochian care a obtinut medalia de bronz la etapa regionala Europa de sud-est a concursului de programare ACM. Echipa de la UVT, antrenata de catre lect.dr. Liviu-Octavian Mafteiu-Scai a ocupat locul 10 in clasamentul regional (din 88 de echipe participante) si pozitia a treia intre echipele care au reprezentat universitati din Romania.

La etapa nationala a concursului ACM desfasurata la Bucuresti pe data de 27-28 septembrie echipele FMI au obtinut urmatoarele rezultate:
Loc 4:
Echipa CodeBreakers cu 6/9 probleme rezolvate:
Rochian Vlad Mihai (IE1)
Mafteiu-Scai Roxana (IE1)
Beles Damian (IR1)

Concursul ACM etapa Timișoara


Sâmbătă 12 mai a avut loc concursul de programare ACM ICPC pe Timisoara la care au participat 7 echipe de la UVT din care 3 au rezolvat minim 3 probleme din cele 9 puse la dispoziție, calificându-se astfel în etapa națională.
Cele 3 echipe, formate doar din studenți de anul I sunt următoarele:

Echipa CodeBreakers cu 5 probleme rezolvate:
Rochian Vlad Mihai (IE1)
Mafteiu-Scai Roxana (IE1)
Beles Damian (IR1)

Echipa Leustean cu 3 probleme rezolvate:
Colca Robert (IR1)
Botici Alexandru (IR1)
Simofi Robert (IR1)

Echipa LilProg cu 3 probleme rezolvate:
Stoin Razvan (IE1)
Muthi Razvan (IA1)
Oanea Darius-George (IA1)

Rezultatele finale pot fi consultate la adresa: https://vjudge.net/contest/228687#rank

Concursul CATALYST


Pe 27 aprilie 2018 a avut loc o nouă ediție a celui mai mare concurs de programare în țări vorbitoare de limba germană. Concursul, destinat elevilor, studenţilor şi absolvenţilor, s-a desfăşurat simultan în 37 locaţii (în Austria, Belgia, Croatia, Germania, Olanda, Franţa, Italia, Moldova, Serbia, Spania, România, Ucraina, Ungaria şi Africa de Sud) iar numărul total de participanţi a fost 3000. In România concursul fost găzduit în 5 locaţii (Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara).

În locaţia din Timişoara au participat 65 de concurenţi majoritatea fiind elevi de la licee din Timişoara (Colegiul Naţional Bănăţean, Colegiul C.D. Loga, Liceul Grigore Moisil) şi studenţi de la Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest din Timişoara. Premiile 1 și 2 au fost obţinute de către participanţi afiliaţi la Universitatea Politehnica respectiv la Universitatea de Vest din Timişoara.

Detalii despre concurs pot fi regăsite la adresa: https://contest.catalysts.cc/en/