Concursuri
An universitar 2022-2023
Cyberhack @ UVT
In 12-13 iunie la UVT dorim sa organizam un Hackathon la UVT, o competitie de cybersecurity CTF (Capture The Flag) unde participantii trebuie sa rezolve o varietate de taskuri – security related. Aceasta presupune taskuri din diverse categorii precum: Binary Exploitation, Reverse Engineering, Web Exploitation, Cryptography, Blockchain, … si care se adreseaza elevilor de liceu clasele 9-12 alaturi de care vor mentora studenti din cadrul Masterului de Cyber Security de la Facultatea de Matematica si Informatica din UVT.
Va rugam sa va inscrieti pana in 31 Mai pentru a putea sa organizam tehnica necesara,
Multumim,
Echipa UVT.
An universitar 2021-2022
IT Fest – Competiții
Hackaton – 13 noiembrie – ora de start : 9:00 – Link formular
Algoritmica – 14 noiembrie – ora de start: 9:00 – Link formular
CTF – 14 noiembrie – ora de start: 17:00 – Link formular
Detalii privind concursurile sunt disponibile la https://itfest.osut.ro/
Cloudflight Coding Contest (CCC)
Cloudflight Coding Contest, una dintre cele mai mari competiții de codare din Europa, va avea loc din nou pe data 5 noiembrie 2021, într-o ediție exclusiv online pentru orașele participante din Romania. Pe langa probele deja consacrate #school CCC (dedicat exclusiv elevilor) si #classic CCC (dedicat studenților, dar și oricăror profesioniști din domeniu), anul acesta își are debutul o nouă probă de Artificial Intelligence. La fel ca până acum, este permisă participarea atât în echipă, cât și individual.
Pentru mai multe detalii despre organizare, dar și pentru înscriere în locația Timisoara (online), accesați site-ul oficial.
Recomandam sa urmariti si pagina de Facebook a evenimentului.
Pentru a afla mai multe despre proba de #AI, urmăriți acest video:
Youtube
Facebook
Instagram
De asemenea, pe contul de instagram al concursului, se află în plină desfășurare e un giveaway cu premii cool. Aflați cum puteți participa – aici.

Concursul de Informatica “Stefan Mărușter” (CISM)
Concursul de Informatica “Stefan Mărușter” (CISM) are drept obiectiv principal creșterea interesului și competențelor studenților de la specializările de informatică, calculatoare și tehnologia informației de la universități din România și din țări învecinate precum și a elevilor pasionați de informatică, în rezolvarea problemelor de factură algoritmică precum și în dezvoltarea abilităților de programare, de lucru în echipă și a spiritului de competiție. Un alt obiectiv este acela de stimulare a interesului studenților pentru munca de cercetare, concretizat într-o sesiune de comunicări știintifice.
Concursul cuprinde trei secțiuni, iar pentru participare este necesară completarea următoarelor formulare (în funcție de opțiune):
Mai multe detalii pe site-ul: CI-FMI-UVT
Concurs robotică/programare pentru elevi și studenți
Facultatea de Matematică și Informatică în colaborare cu Societatea Română pentru Astronomie Culturală (SRPAC) organizează în premieră la concursul de astronomie Ioan Curea un challenge de robotică și programare. Pasionații, elevi sau studenți pot participa în echipe de până la 4 persoane, rezolvând tema propusă de organizatori.
Mai multe detalii pe site-ul: https://sites.google.com/view/concursastroioancurea
Calendar:
15 aprilie – lansare challenge.
30 iunie – termen înscriere echipe.
15 septembrie – prototip robot cu senzori instalați și funcționali (sau simulare în Unity).
1 octombrie – termen limită pentru trimiterea filmulețelor demonstrative ale celor două scenarii. Pe baza lor se va realiza selecția echipelor care vor participa în finală la ediția doua a concursului de astronomie practică Ioan Curea. Jurații au dreptul de a cere clarificări asupra implementării robotului în această fază.
15 octombrie – selecția finaliștilor.
9 noiembrie – finala concursului de astronomie observațională Ioan Curea la Timișoara. Concurenții vor trebui să demonstreze funcționarea robotului / aplicației timp de 2 ore în diverse medii (lumină, întuneric) fără o sursă de alimentare în zonă (priză). Robotul care rezistă cel mai mult, implementează cele mai multe funcționalități și are timpul de reacție cel mai mare este desemnat câștigător.
ONIS 2019 – FMI Timișoara
In 12-14 aprilie 2019 am fost gazdele Olimpiadei Nationale de Informatica a Studentilor, ONIS 2019.
Au participat 37 echipe, iar studentii au avut de rezolvat 11 probleme in 5 ore.
Echipele UVT au obtinut rezultatele urmatoare:
CodeBreakers (Rochian Vlad-Mihai, Mafteiu-Scai Roxana, Beles Damian-Theodor)
Locul 2 cu 9 probleme rezolvate
Leustean (Botici Alexandru, Colca Robert, Simofi Robert)
6 probleme rezolvate
TD3 (Gatina Claudiu, Arambasa Vlad) si LilProg (Oanea Darius, Muthi Razvan, Babuc Diogen)
5 probleme rezolvate
Concursul ACM București
Felicitari echipei CodeBreakers constituita din studentii Damian Beles, Roxana Mafteiu-Scai si Vlad Rochian care a obtinut medalia de bronz la etapa regionala Europa de sud-est a concursului de programare ACM. Echipa de la UVT, antrenata de catre lect.dr. Liviu-Octavian Mafteiu-Scai a ocupat locul 10 in clasamentul regional (din 88 de echipe participante) si pozitia a treia intre echipele care au reprezentat universitati din Romania.
La etapa nationala a concursului ACM desfasurata la Bucuresti pe data de 27-28 septembrie echipele FMI au obtinut urmatoarele rezultate:
Loc 4:
Echipa CodeBreakers cu 6/9 probleme rezolvate:
Rochian Vlad Mihai (IE1)
Mafteiu-Scai Roxana (IE1)
Beles Damian (IR1)
Concursul ACM etapa Timișoara
Sâmbătă 12 mai a avut loc concursul de programare ACM ICPC pe Timisoara la care au participat 7 echipe de la UVT din care 3 au rezolvat minim 3 probleme din cele 9 puse la dispoziție, calificându-se astfel în etapa națională.
Cele 3 echipe, formate doar din studenți de anul I sunt următoarele:
Echipa CodeBreakers cu 5 probleme rezolvate:
Rochian Vlad Mihai (IE1)
Mafteiu-Scai Roxana (IE1)
Beles Damian (IR1)
Echipa Leustean cu 3 probleme rezolvate:
Colca Robert (IR1)
Botici Alexandru (IR1)
Simofi Robert (IR1)
Echipa LilProg cu 3 probleme rezolvate:
Stoin Razvan (IE1)
Muthi Razvan (IA1)
Oanea Darius-George (IA1)
Rezultatele finale pot fi consultate la adresa: https://vjudge.net/contest/228687#rank
Concursul CATALYST
Pe 27 aprilie 2018 a avut loc o nouă ediție a celui mai mare concurs de programare în țări vorbitoare de limba germană. Concursul, destinat elevilor, studenţilor şi absolvenţilor, s-a desfăşurat simultan în 37 locaţii (în Austria, Belgia, Croatia, Germania, Olanda, Franţa, Italia, Moldova, Serbia, Spania, România, Ucraina, Ungaria şi Africa de Sud) iar numărul total de participanţi a fost 3000. In România concursul fost găzduit în 5 locaţii (Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara).
În locaţia din Timişoara au participat 65 de concurenţi majoritatea fiind elevi de la licee din Timişoara (Colegiul Naţional Bănăţean, Colegiul C.D. Loga, Liceul Grigore Moisil) şi studenţi de la Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest din Timişoara. Premiile 1 și 2 au fost obţinute de către participanţi afiliaţi la Universitatea Politehnica respectiv la Universitatea de Vest din Timişoara.
Detalii despre concurs pot fi regăsite la adresa: https://contest.catalysts.cc/en/